bg1170x450

Wat is rebalancing en hoe werkt het?

Psychologie gebruikt de geest als ingang, rebalancing gebruikt het lichaam als ingang

Al je ervaringen worden opgeslagen in je lichaam. Je lichaam onthoudt angsten, verlangens, trauma’s en overtuigingen en is daarmee als het ware een levend archief. Opgeslagen gevoelens, positief of negatief, manifesteren zich onder andere in je houding, je ademhaling en in je spieren. Ze kunnen leiden tot fysieke spanning, zoals bijvoorbeeld ongewenste spierspanning.

Als kind worden we geboren met een natuurlijke mate van levendigheid, spontaniteit en onbevangenheid. Om te overleven passen we ons vanaf het prille begin aan, allereerst aan de eisen van het gezin, de vrienden, de omgeving en de maatschappij. Hierdoor houden we vaak onze passies, onze woede en ook onze gevoeligheden in. Datgene wat niet gewaardeerd wordt of waarvan we bang zijn dat het afgewezen wordt, stoppen we weg.
Het inhouden en aanpassen vraagt veel zelfbeheersing en inspanning van lichaam en geest. Op lichamelijk niveau gebeurt dit door bijvoorbeeld het aanspannen van bepaalde spiergroepen of het inhouden of aanpassen van de ademhaling. Meestal gebeurt dit onbewust, het lichaam wordt hierdoor uit zijn natuurlijk evenwicht gebracht. Dit inhouden en aanpassen kost onnodig veel energie.

Bij Rebalancing wordt het lichaam behandeld met een geïntegreerde combinatie van meditatie, aanraking en ademhaling. Deze technieken helpen je in contact te komen met opgeslagen gevoelens
-Door aanraking nodigt de rebalancer je uit om op onderzoek te gaan en in contact te komen met plekken in je lichaam waar gevoelens zijn opgeslagen. Waar zit spanning, waar zit ontspanning, waar kun je weer ruimte voelen? Aanraking in combinatie met ademhaling helpt je om fysieke spanning te verbinden met emotionele spanning. De verschillende massagetechnieken die gebruikt worden bij Rebalancing helpen je om ontspanning te vinden in dat wat er in je leven speelt. Door ontspanning van het lichaam kan er een diepe acceptatie ontstaan van datgene wat speelt in je leven, van datgene wat er is. Hoe dieper we binnendringen in ons lichaam des te vollediger is onze deelname aan het leven.
-Meditatie helpt je om meer in het hier en nu te zijn en om meer zelfbewustzijn te ervaren. Je wordt bewust van je gevoelens, emoties en stemmingen en leert deze zonder oordeel stukje bij beetje te accepteren.