foto-1170x450-witte-bloesem

Hoe ziet een sessie er uit?

Tijdens de eerste sessie vindt er een persoonlijk gesprek plaats. Hierin komt aan de orde wat je motivatie is en wat je wilt bereiken.

De aanpak per cliënt is zeer verschillend omdat het werk zeer individueel gericht is. Meestal wordt er gekeken naar je lichaamshouding, die vaak iets zegt over je levenshouding. Door je houding te benoemen, wordt je je er bewuster van. In onze taal hebben we veel uitdrukkingen die daarmee te maken hebben: teveel op je schouders nemen, je schouders eronder zetten, je rug rechten, je kaken op elkaar houden, je hoofd laten hangen…

Elk lichaamsdeel heeft zijn eigen psychologie. Als Rebalancer werk ik met de spanning in het lichaam. Door dieper te werken of langer op een bepaalde plek te blijven kan de cliënt contact maken met de onderliggende emotie die daar wordt vastgehouden.

Als cliënt kun je alleen datgene loslaten wat je ook echt gevoeld en geaccepteerd hebt, daarom helpt het als de cliënt uitspreekt wat hij voelt. Als rebalancer zal ik overigens altijd de grenzen van de cliënt respecteren.

Meestal raad ik aan om te beginnen met vijf sessies.

De kosten van een Rebalancing sessie van anderhalf uur zijn 120,-

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VNT (Vereniging voor  Natuurgeneeskundige Therapeuten). Bij verschillende verzekeraars worden de sessies geheel of gedeeltelijk vergoed. Informatie hierover is te vinden op www.vnt-nederland.nl. De kosten zijn bij veel verzekeraars te declareren.